Oriflame kozmetika BH donirala proizvode Omege-3 za SOS Dječija sela u BiH i Centre za zdravo starenje Sarajevo

Oriflame kozmetika BH izvršila je donaciju WellnessKids Omege-3 za djecu SOS Dječijih sela i Omege-3 članovima Centara za zdravo starenje u Sarajevu.

Omega-3 dodaci prehrani pomažu u podršci cjelokupnom zdravlju i dobrobiti organizma pa se kompanija odlučila podržati dvije zajednice kojima je podrška uvijek potrebna i dobrodošla: djeca i mladi, te osobe u poznim godinama.

Oriflame kompanija godinama podržava rad SOS Dječijih sela koji u BiH djeluju već 25 godina, pružajući stotinama djece bez roditeljskog staranja toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju te priliku za bolju budućnost. Donacijom WellnessKids Omege-3 za djecu, Oriflame je želio olakšati dio godišnjih troškova SOS porodica, a da djeca dobiju kvalitetan dodatak ishrani za pravilan rast i razvoj. U sklopu posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu, dodatno se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima u budućnosti i ostalim načinima podrške mladima.

Predstavnice Oriflame kompanije posjetile su i članove Centra za zdravo starenje Općine Centar, gdje se dio članova okupio i na jutarnjim vježbama.

Redovna tjelesna aktivnost važna je u svakoj životnoj dobi radi očuvanja zdravlja, pa je ne bi trebalo zanemarivati ni u trećoj dobi unatoč određenim fiziološkim promjenama, ali je prilagoditi korisnicima. Upravo po tom načelu djeluju u Centrima za zdravo starenje Sarajevo, a kao odlična dopuna kretanju i fizičkoj aktivnosti je i uravnotežena i zdrava prehrana u kojoj je veoma važan adekvatan unos esencijalnih masnih kiselina koje su od vitalnog značaja za dobrobit srca, vida i mozga. Iz toga razloga je donirana Omega-3 bila odličan poklon članovima Centra, gdje se dodatno naglasila važnost kombinovanja kretanja i fizičke aktivnosti sa adekvatnom prehranom i unosom dodataka prehrani. Omega-3 je dodatno podijeljena i članovima Centara Općine Stari Grad i Soukbunar.

Jedan od temelja Oriflamea je ZAJEDNICA. Saradnja sa zajednicom je vitalni aspekt dobrobiti i podržavanja zdravog života.  Postati i ostati uključen, povezan i angažovan tokom života nije samo važno za naše psihičko zdravlje, već je od vitalnog značaja i za naše fizičko zdravlje. Od smanjenja negativnog stresa do podsticanja zdravlja mozga, do jačanja našeg imunog sistema, društvena povezanost, interakcija i uključenost u zajednicu omogućava nam da živimo pozitivniji, zdraviji i angažovaniji život.

Oriflame kozmetika BH već dugi niz godina nastoji promovisati vrijednosti i dijeliti ih sa svojim društvenim okruženjem, a to su briga prema čitavoj zajednici, otvorenost, rast i strast. Svojim aktivnostima nastojimo pružiti pomoć i podršku djeci i mladima, starijim i nemoćnim licima, te drugim kategorijama društva kojima je pomoć potrebna.

Wellness by Oriflame prihvata i podržava zajednicu. "Dijeljenjem znanja o Wellness proizvodima u zajednici možemo pomoći drugima da steknu i zadrže stanje blagostanja, dok je naša strast za ljepotom, naukom i inovacijama uvijek u srcu svega što radimo, a naša moć jesu kvalitetni proizvodi," izjavila je Alma Kratovac, Country Manager Oriflame kozmetika BH.

Tekst: Fotograf: Oriflame kozmetika BH