Beauty by Sweden - Beauty by Sarah

Kada kažemo švedska ljepota ili ljepota na švedski način, šta je vaša prva asocijacija? Platinasta kosa kakva inače krasi Skandinavke svijetle puti? Bogovi i boginje drevne Skandinavije? Ljepota povezana s prirodom i prirodnim silama? Za Oriflame u Bosni i Hercegovini, od nedavno je prva asocijacija na Beauty by Sweden neko potpuno drugačiji od ovog viđenja ljepote: u pitanju je Sarah Čerkez – prelijepa brineta, koja je postala Oriflame brend ambasadorka za 2020. godinu i glavna promotorka poruke Beauty by Sweden.

Sarah je najveći dio svog života provela je u svjetskim metropolama radeći kao model, gdje je uspješno nosila kampanje brojnih velikih imena iz svijeta mode. Na saradnju s Oriflameom je pristala upravo zbog poruke koja se krije iza ljepote na švedski način, tj. Beauty by Sweden.

Popričali smo sa Sarah da saznamo kako ona vidi Oriflame i ovu brend poruku te zašto se odlučila da predstavlja baš ovu kompaniju.

- Već na samom početku, iz kompanije su mi objasnili šta je to za njih Beauty by Sweden. Da je u pitanju zaista jedinstven pogled na ljepotu, dalek od često nametnutih stereotipa. Da Beauty by Sweden vodi ka zdravom životnom stilu, da znači imati lijepu kožu, kao i lični izraz i uspjeh. Da to nije samo pitanje spoljašnjeg izgleda, već i stil života, iskazivanje osjećaja i način ponašanja. Svidjela mi se i činjenica da ustvari svako može da da svoje viđenje te poruke i zbog toga što je individualna, da je samim tim ispravna.

Šta bi onda za vas bila ljepota na švedski način?

- Na prvom snimanju sam trebala dati vrlo kratak odgovor na to pitanje koji je glasio: Beauty by Sweden je definitivno revolucija u pogledu na ljepotu. Biti lijep u vlastitoj koži i osjećati se dobro u bilo koje doba dana – sa šminkom ili bez šminke, je Beauty by Sweden.

 

 

- Kako se upoznajem i sa ljudima koji rade za Oriflame, koji su od ovog posla izgradili karijeru, kao i samim proizvodima i kompanijom, i sama mijenjam i nadopunjavam ovu izjavu.

Kako biste onda danas odgovorili na ovo pitanje? Šta je za vas Beauty by Sweden?

- Ono što stvarno cijenim kod Oriflamea je što su im proizvodi sigurni, visokokvalitetni, ali i moderni. Jako mi je bitno da u privatnom životu koristim kvalitetne proizvode i ne pristajem na baš sve saradnje ako i sama ne stojim iza tih proizvoda. Imam i sad neka sjećanja na Oriflame još iz djetinjstva kad su djevojke naručivale pretežno ruževe, maskare i sjenke listajući katalog i sjajno mi je vidjeti kako se kompanija razvila i prati trendove, ali i da je puno više od samih proizvoda. Jako puno su posvećeni njezi kože, tijela, kao i praćenju zdravog načina života uz Wellness kolekciju, koja sve to odlično dopunjava. Dodala bih sada da žena može biti svoja i prelijepa i kada se sredi za modnu reviju ili photoshooting, ali i ako ima njegovanu kožu, kosu i nokte, uz samo malo balzama na usnama i poprska se omiljenim mirisom. Važno je da je svoja, da se osjeća dobro u svojoj koži i da pazi na sebe i svoje tijelo. To je odličan pristup koji Oriflame ima i koji je još više naglasio i šalje kao poruku kroz slogan: Beauty by Sweden. Kad pomislim na Oriflame, mislim i na njegovane poslovne žene koje su izgradile karijeru same, gdje se nekako i sama prepoznajem, kao i moju ličnu priču. Sama sam se otisnula u manekensku karijeru, ali isto tako i donijela odluku da se posvetim više nekim drugim projektima i porodičnom životu kada sam to željela i odlučila. I to je Beauty by Sweden – ispunjavanje svojih snova i da živite sretan život, koji ćete da imate u svojim rukama.

Veoma važan segment poruke Beauty by Sweden je i briga o prirodi i zdravlju. Koliko mislite da živite po tim načelima?

- I sama sam veliki zaljubljenik prirode i zdravog načina života. Volim jogu, trčanje, boravak vani, ali se i dobro preznojiti treningom boksa. Nekad u užurbanom životnom ritmu nije lako paziti na ishranu i vježbanje – i sama sam se borila s tim, ali ako steknete rutinu i to stvarno postane dio vaše svakodnevice, onda postaje sve lakše. Sada mi je par dana bez treninga već neobično i osjećam se tromije i kao da mi nešto nedostaje. Voljela bih taj stav prenijeti i na svoju kćerku i da bude aktivna i zdrava cijeli život.

Na kraju, šta nas sve očekuje tokom ove saradnje?

- Mnogo toga! Puno savjeta, razgovora koje ćemo raditi preko društvenih mreža, već smo radili dva super snimanja za odlične nove proizvode i jedva čekam da vidite sve fotografije!

Tekst: Fotograf: Edvin Kalić, Make-up: Maja Talović, Hair: Ensar Dervišbegović / Ensar Hair with Character, Styling: Jelena Hadžiosmanović i Emina Smaka