Zašto se isplati biti svoj šef

Zamislite da živite život po svojim pravilima, da imate slobodu da odaberete kako želite da trošite svoje vrijeme i da imate slobodu da izaberete na kom projektu želite da radite, a na kom ne želite? Ovo vam zvuči interesantno? Zamislite samo kako bi to bilo lijepo? Iako biti samozaposlen može biti prilično veliki zalogaj, postoji mnogo razloga zašto taj korak ka slobodi može biti fantastična ideja za vas.

1. Radite kad god hoćete

Umorni ste od sjedenja u kancelariji? Kada počnete da radite za sebe – više ne morate da sjedite u kancelariji, i cijeli svijet može biti vaše radno mjesto! Možete raditi za svojim kuhinjskim stolom isto kao i na plaži – kako god vama više odgovara.

 

2. Zaobiđite gradski prevoz

Gradske gužve značajno utiču na vaš dnevni raspored. Lista razloga zašto treba da zaobiđete javni prevoz je beskrajna!

Dugo čekanje na autobus i stalni zaspoji u saobraćaju mogu na duge staze da dovedu čak do nervoze, frustracije i depresije. Kada radite samostalno, prevoz više neće biti bitna stavka za vas.

3. Vaše vrijeme je samo vaše  

Možete odlučiti tačno koliko sati dnevno želite da radite i gdje i kada želite da idete na odmor. Ne morate više tražiti dozvolu da odete na odmor niti da trošite slobodne dane kada želite da vidite svoje dijete na priredbi. Možete posvetiti više vremena porodici i svojim hobijima poput plesa, joge ili šta god vam donosi radost!

4. Savladajte nove vještine

Znate bolje nego iko drugi koje su vam vještine potrebne da se razvijate. Možda želite da naučite novi jezik, savladate računovodstvo ili da upišete kurs o stvaranju ličnog brenda. Možete odlučiti šta će vam pomoći da razvijate svoje poslovanje, ukratko – vi rastete tako što se usuđujete da probate nove stvari.

 

5. Možete da radite ono što volite

Ako ne uživate u onome što sada radite, to bi moglo negativno da utiče na vaš cijeli život. Kada radite za sebe, možete da se fokusirate na ono što čini da se dobro osjećate i što vam donosi osmijeh na lice. Odluke ćete donositi potpuno sami u skladu s onim što suštinski želite. Jednom kada postanete svoj šef, vaše samopouzdanje će porasti i razvit ćete veliko poštovanje za sve ono što je potrebno da biste pretvorili svoje snove u stvarnost. Sada vi kontrolišete svoju sudbinu. Sami odlučujete gdje želite da idete i kako ćete tamo stići. Kako vam se čini? Nije li vrijeme da napravite taj prvi korak ka promjeni u svom životu?

Tekst: Fotograf: Getty Images