Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu

Održivost

Kao švedski kozmetički brend, oduvijek smo iznimno cijenili prirodu koja je imala posebno mjesto u našim srcima. Ljubav i poštovanje prema prirodi odražava se u našoj strasti prema kreiranju održivih kozmetičkih proizvoda i našoj predanosti prema održivom razvoju.

 

Za bolje, ljepše sutra

Ulažemo velike napore kako bi naši kozmetički proizvodi i proizvodni procesi bili održivi i imali što manji uticaj na okoliš. Fokusiramo se na inicijative koje pomažu u smanjenju utjecaja na klimu te čuvaju naše šume i okeane.


Lider u očuvanju klime

Ponosni smo na činjenicu da smo jedan od Evropskih lidera u očuvanju klime u 2021. prema posebnom izvještaju Financial Timesa. Smanjenje uticaja na klimu je naš trajni prioritet i ključni faktor smanjenja utjecaja na okoliš općenito.

 

Brinemo o šumama

U Švedskoj odrastamo okruženi predivnim zelenim šumama, zato imamo urođeno poštovanje prema šumama i vrijednim sastojcima koje kriju u sebi. Upravo zato, 99% papira za kataloge i kartonske ambalaže dolazi iz vjerodostojnih, certificiranih izvora ili recikliranih materijala. Također, zasadili smo i zaštitili više od 7 miliona stabala od 2019. godine u programima pošumljavanja i zaštite šuma širom svijeta, čime nastojimo očuvati naš dragocjeni okoliš.

 

Ljepota koja brine o vodi

Voda je ključni sastojak u kozmetičkim formulacijama i proizvodnim procesima, zato izuzetno brinemo o tome da je koristimo što pametnije i, kad god je moguće, u što manjim količinama.  Jeste li isprobali naš Love Nature čvrsti šampon? Proizveden je s manje vode i s koncentrisanom formulacijom.

 

Želite li znati više o našim inicijativama za očuvanje okoliša? Pogledajte OVDJE