Početna
Najbolji make-up savjeti i trikovi za zrelu kožu
Najbolji make-up savjeti i trikovi za zrelu kožu
Objavljeno: 15.2.2024
Ljepota se razvija s godinama, pa tako i naš pristup šminkanju. Ne radi se samo o specifičnim bojama za usne ili nijansama sjenila za kapke (ako ih volite, nosite ih!), već o formulama i tehnikama koje biste trebali redovno da koristite. Istražite najbolje savjete za šminkanje kako biste poboljšali izgled zrele kože, proslavljajući svaku liniju i konturu sa samopouzdanjem i gracioznošću!
Saznajte više
Podloga ne smije biti predmet osporavanja
Kako godine prolaze, postaje još važnije da pripremite i oplemenite kožu. Započnite sa Giordani Gold hidratantnom podlogom sa serumom, prožetom moćnom hijaluronskom kiselinom, savršenom za zrelu kožu. Ovaj sastojak ne samo da zaglađuje fine linije, već i obezbjeđuje da vaš make-up neprimjetno prijanja. Alternativno, odaberite Waunt Woke Up Like This korektivnu podlogu za trenutni efekat savršene kože. Ova nagrađivana hibridna krema se može pohvaliti Hydrosphere tehnologijom, koja gasi žeđ vaše kože dubinskom hidratacijom iznutra i izvana. Način na koji se ponašate prema svojoj koži određuje ton i koliko će dobro izgledati vaš make-up.
Besprijekorno, manje je više
Ne možete sakriti bore, i ne pokušavajte,, jer ćete samo privući još više pažnje na njih. Pobrinite za izgled kože laganim potezima ruke i četkicom. Zamijenite proizvode u prahu onima na bazi kreme kako biste izbjegli stvaranje finih inija. Pomiješajte kapljicu IlluSkin tekućeg highlightera sa vašim Eternal Glow tekućim puderom za blistavu završnicu. Koristite vlažnu spužvicu za make-up, fokusirajući se na tapkanje, a ne na razmazivanje. Postepeno gradite pokrivenost tamo gdje je potrebno, omogućavajući vašoj koži da zablista mladalačkim sjajem.
Nanošenje rumenila
Saznajte više
Revitalizujte svoj ten strateškim nanošenjem rumenila. Pravilo nanošenja na jagodice nije tako efikasno u svim životnim dobima. Umjesto toga, kuglice sa serumom malo iznad jagodica, miješajući ih prema gore da biste podigli lice i dali prirodan, živahan sjaj. Obogaćene hijaluronskom kiselinom i serumom za otkrivanje mladolikog izgleda. GG kuglice su idealne i za zrelu kožu jer poboljšavaju sjaj, mekoću i teksturu kože.
Podignite i definišite obrve
Očuvanje dlačica obrva postaje ključno sa godinama, jer one često nestaju s godinama – pinceta više nije vaš prijatelj. Koristite Giordani Gold olovku za obrve sa trouglastim vrhom da dodate definiciju, fokusirajući se na popunjavanje razrijeđenih oblasti. Njegova kremasta formula i jastučni aplikator na krajevima olakšavaju praćenje prirodnog luka vaših obrva za laskav oblik i prirodan izgled. Završite sa maskarom za obrve da biste postavili dlačice na mjesto, dajući vašim očima trenutno podizanje.
Oblikujte usne
Kako starite, koža oko vaših usana počinje da se bora, vodeći ka neujednačenoj liniji usana. Pomozite da se usne uokvire i bolje definišu Giordani Gold Sculpting olovkom koja sadrži sastojke koje koža voli. Možete dodati sjaj na vrh za sjaj i definiciju, ali poželjno onaj koji nije previše težak ili ljepljiv. Zapamtite, izbjegavanje određenih boja sa godinama je mit, pa izaberite bilo koju nijansu ruža koja vas čini sretnom – završetak zavisi isključivo od ukusa.

Kutak za inspiraciju

Prava nijansa ruža za Dan zaljubljenih
Make-up

Prava nijansa ruža za Dan zaljubljenih

Pronađite najbolju nijansu ruža povodom Dana zaljubljenih.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR