Sezonski sadržaj
Početna
Kako smanjiti količinu otpada vezanog za beauty rutine
Objavljeno: 14.3.2024
Jeste li spremni postati eko-ratnik i smanjiti otpad vezan za vaše beauty rutine? Recite zbogom rastrošnim navikama i prihvatite zeleniji način života uz ove jednostavne, ali korisne savjete. Otkrijte kako možete napraviti ekološki prihvatljiviji izbor bez ugrožavanja vaše beauty rutine!
Saznajte više
Odaberite proizvode s održivijim pakovanjem
Smanjenje otpada u vašoj kozmetičkoj rutini jednostavno je kao i odabir proizvoda s održivijim opcijama pakovanja. Potražite, na primjer, bočice Love Nature šampona i regeneratora izrađene od 100% reciklirane plastike, Waunt Dry Oil serum upakovan u reciklirano staklo ili bilo koji od THE ONE Make-up kistova s FSC® certificiranim drvenim drškama.
Predani smo tome da ostanemo na čelu tehnologije održivog pakiranja. Nedavno smo integrirali Albéa Reflex 2 u Duologi Creme regeneratore. Asimina Lulja, naš Tehnolog za pakiranje, objašnjava da je tuba Reflex 2 bez aluminija odobrena od strane RecyClass-a i potpuno usklađena s europskim pravilima za recikliranje.
Koristite proizvode prirodnog porijekla obogaćene organskim ekstraktima
Uživajte u našoj omiljenoj Love Nature kolekciji proizvoda za kupanje i njegu tijela bez grižnje savjesti. Svaki Love Nature sapun, regenerator, krema za tijelo i losion sadrži najmanje 95% sastojaka prirodnog porijekla. Dodatno, proizvodi iz ove kolekcije koji se ispiru formulisani su tako da budu biorazgradivi. Uživajte u savršenom spoju čiste savjesti i proizvoda koji su sigurni, odgovorni i izrađeni u skladu s prirodom.
Kupujte proizvode koji se mogu nadopunjavati
Proizvodi koji se mogu ponovno puniti još su jedan odličan način za smanjenje otpada vezanog uz ljepotu. Naš Essense&Co. tekući sapun dolazi u vrećici za ponovno punjenje kojom možete jednostavno napuniti prekrasnu bočicu. Ovo rješenje smanjuje upotrebu plastike za 76% u usporedbi s jednom bocom od 300 ml i dugoročno se pokazalo isplativim. Alternativno, pokušajte se potpuno prebaciti na sapune! Swedish Spa sapun dolazi u minimalnom pakovanju i omogućava produženu upotrebu, značajno smanjujući otpad.
Saznajte više
Ponovo koristite i reciklirajte sve što možete
Svaka mala promjena se računa kada je riječ o smanjenju otpada, zato ponovo upotrijebite i reciklirajte proizvode kad god je to moguće. Umjesto korištenja proizvoda za jednokratnu upotrebu koji stvaraju otpad, razmislite o ekološki prihvatljivijim alternativama koje se mogu prati i ponovo upotrijebiti, kao što su naši Jastučići od bambusa za višekratnu uporabu i Silikonska maska za serume i maske.
Nemojte samo baciti prazne posudice kozmetičkih proizvoda! Napravite od njih kutijicu za svoj nakit, dodatke za kosu ili male posudice za odlaganje. Ako ambalaža nije pogodna za ponovno korištenje, pravilno je odložite i reciklirajte. Na primjer, bočice naših .SE parfemskih voda sadrže pumpicu koja se može jednostavno odvojiti za potpunu reciklažu svih dijelova bočice.
Bonus savjet: Jednostavno kupujte manje
Iako svi volimo kozmetičke proizvode, imajte na umu da je najjednostavniji način da smanjite otpad vezan za ljepotu smanjenje kupovine proizvoda koji vam uopšte nisu potrebni. Sljedeći put kada budete u iskušenju dodati neke proizvode u košaricu, odvojite trenutak i procijenite je li to nešto što vam stvarno treba ili samo pridonosi nepotrebnom otpadu.
Naručite proizvode iz ovog članka
Love Nature šampon za masnu kosu s organskim limunom i mentom
(421)
Love Nature
Love Nature šampon za masnu kosu s organskim limunom i mentom
8,95 KM
13,00 KM

Kutak za inspiraciju

Sve što vam treba u torbi za plažu ove godine
Sezonski sadržaj

Sve što vam treba u torbi za plažu ove godine

Ljeto je pred nama, čekaju nas blagi provjetarci i dugi dnevni sati — savršena prilika za odlazak na plažu. Bez obzira imate li već isplanirani dugi odmor ili jednostavno koristite vikende okupane suncem, pravo je vrijeme za bijeg na obalu.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR