Početna
Pet ženstvenih cvjetnih mirisnih nota i priče o njima
Pet ženstvenih cvjetnih mirisnih nota i priče o njima
Objavljeno: 14.2.2024
Istražujemo pet Miss Giordani Floral ženstvenih cvjetnih mirisnih nota i pokazat ćemo vam kako one predstavljaju različite ličnosti, stilove i priče. Doživite ove očaravajuće cvjetove!
Saznajte više
Neroli
Poznat kao cvijet narandže, ovaj kultni sastojak odražava ženstvenost i eleganciju Miss GG. Neroli je božanstveno svjež, cvjetan i iskričav, i često se koristi u kreaciji bidermajera za nevjeste: Kroz istoriju je povezan sa mladošću, čistoćom i novom ljubavi.
Jasmin
Jasmin je sićušan, nježan bijeli cvijet bogatog i snažnog mirisa, koji je najuočljiviji u ranim jutarnjim satima, jer niže temperature izazivaju otvaranje cvjetova. Njegovo ime potiče od perzijske riječi za „dar od boga“, a simbolizuje čistu ženstvenost, odanost i iznad svega sreću. Svijetla i moderna mirisna nota.
Tuberoza
Simbol senzualnosti i zabranjene strasti, tuberoza je istinski neodoljiv cvijet. Ovaj legendarni miris se koristi u parfimeriji na stotine godina unazad i kaže se da je bio mirisni potpis kraljice Marije Antoanete. Jedinstveno ekstrovertan i fascinantan miris za one divlje u srcu.
Božur
Sladak, svjež i začinjen, božur se uobičajeno povezuje sa ljubavlju, romasom i blaženstvom. Također je simbol stidljivosti, možda zbog njegove čiste ružičaste boje i gusto zbijenim laticama? Šarmantni miris za koji se vjeruje da ima umirujuće svojstvo.
Ylang ylang
Vjeruje se da ylang ylang ima umirujuća i okrepljujuća svojstva i tradicionalno se povezuje sa vjenčanjima i medenim mjesecom. Sa bogatim začinskim i voćnim notama, njegovo bogato žuto cvijeće se može vidjeti na ostrvima južnog Pacifika.

Kutak za inspiraciju

5 savjeta da vaš miris traje duže
Mirisi

5 savjeta da vaš miris traje duže

U ovom ubrzanom svijetu koji definišu video zapisi od desetak sekundi, vaš prepoznatljivi miris zaslužuje trajati. Svi smo doživjeli razočarenje mirisom koji prebrzo nestaje. Ali ne brinite, otkrivamo vam nekoliko praktičnih savjeta kako produžiti vijek trajanja vašeg omiljenog mirisa čime će postati sastavni dio vašeg identiteta.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR