Sezonski sadržaj
Početna

Kako da nam blistavi make-up look traje cijeli dan

Objavljeno: 20.2.2024 | Author: Amanda Aleljung

Želite usavršiti svoj blistavi make-up look? Postoje različiti načini, ovisno o tipu kože. Zamolili smo make-up artistice iz Londona, Pamelu i Andreu, da s nama podijele svoje najbolje savjete.

"Izuzetno je važno da se koža pravilno pripremi prije nanošenja bilo kakvog make-upa. Dobrom pripremom pomoći ćete da make-up bude postojan, pa čak i da se izjednači ton kože. Ipak, postoje različiti tipovi kože i to uvijek treba imati na umu. Čitajte dalje i saznajte kako da svoj izgled prilagodite tipu kože", objašnjavaju Pamela i Andrea.

Saznajte više

Korak 1: Njega kože

Za masnu i mješovitu kožu: "Tonik krema u spreju je odličan početak da umirite kožu i regulirate proizvodnju sebuma. Zatim bismo dodali hidratantnu kremu lagane teksture na vanjski dio lica (linija čeljusti, sljepoočnice i jagodice) izbjegavajući centralna područja koja se maste. Pričekajte malo da se upije, a zatim nanesite podlogu protiv viška sjaja na T-zonu."
Za suhu kožu: "Nježni piling je odličan način za početak. On će vas osloboditi odumrlih ćelija i dozvoliti da koža upije proizvode koji slijede. Možete koristiti sheet masku s hijaluronskom kiselinom da biste koži osigurali dubinsku hidrataciju, a zatim dodati hidratantnu kremu raskošne teksture."

Korak 2: Highlighter

Za masnu i mješovitu kožu: "Nakon nanošenja matirajuće podloge na T-zonu ili cijelo lice, sljedeći korak bi bilo nanošenje tekućeg highlightera na bilo koju tačku lica koju želite naglasite. To bi, na primjer, mogle biti jagodice, luk obrva, sljepočnice i nos."
Za suhu kožu: "Odličan savjet je da pomiješate kap tekućeg highlightera s hidratantnom kremom za dodatni sjaj. Kod vrlo suhe kože možete lagano nanijeti highlighter na cijelo lice preko hidratantne kreme, prije nego što dodate tekući puder."

Korak 3: Make-up podloga

"Sljedeći korak za sve tipove kože je izjednačavanje tona kože. Prstima nanesite malu količinu svog omiljenog tekućeg pudera – nanesite ga samo na područja gdje je to potrebno, a ne na cijelo lice. Prsti će zagrijati teksturu proizvoda što će omogućiti da se make-up neprimjetnije uklopi.
Nanesite korektor po izboru na sva područja sklona nepravilnostima ili pojavi crvenila koja podloga nije prekrila. Možete upotrijebiti prst da lagano utapkate proizvod za ujednačeniji završni izgled."

Saznajte više

Korak 4: Dodavanje boje i definicije

"Kremasti bronzer nanesite gustim, ali mekim kistom. Laganim dodirom utapkajte na sljepoočnice, jagodice i liniju čeljusti. Ovo licu pruža toplinu i dimenziju.
Istom tehnikom tapkanja nanesite kremasto ili tekuće rumenilo na željeno područje. Za okruglo lice stavite rumenilo duž jagodica za efekat izduženijeg lica, a ako imate četvrtasto lice s naglašenim jagodičnim kostima, nanesite rumenilo na same jagodice."

Saznajte više

Korak 5. Završni dodir

“Kako biste dovršili ovaj blistavi izgled i da bi zadržao postojanost tokom cijelog dana, ključno je fiksirati sve proizvode. Volimo kremaste i tekuće proizvode jer se besprijekorno stapaju, pojačavajući sjaj proizvoda ispod njih umjesto da ih zamagljuju. Dakle, iz tog razloga, korištenje pudera u prahu je ključno kako bi se osiguralo da se ništa ne pomakne tokom dana.
Savjetujemo vam da nanesete malu količinu pudera u prahu na mjesta na kojima ne želite dodatni sjaj. Usredotočite se na T-zonu i područje oko nosa za masnu kožu. Međutim, za kožu koja je suha, savjetujemo da potpuno preskočite puder i pređete ravno na sprej za fiksiranje za besprijekoran izgled i postojanost.”
Potražite još više makeup tehnika koje su Pamela i Andrea pripremile na www.pandamakeup.co.uk.
Naručite proizvode
Waunt Smooth Cheeks tekuća tonik krema u spreju
(299)
Waunt

Waunt Smooth Cheeks tekuća tonik krema u spreju

27,95 KM

35,00 KM

The ONE Illuskin Glow Reflective tekući puder
(0)
THE ONE

The ONE Illuskin Glow Reflective tekući puder

17,45 KM

31,00 KM

Kutak za inspiraciju

Sve što vam treba u torbi za plažu ove godine
Sezonski sadržaj
Sve što vam treba u torbi za plažu ove godine

Ljeto je pred nama, čekaju nas blagi provjetarci i dugi dnevni sati — savršena prilika za odlazak na plažu. Bez obzira imate li već isplanirani dugi odmor ili jednostavno koristite vikende okupane suncem, pravo je vrijeme za bijeg na obalu.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR