Mirisi
Početna

Lagana senzualna privlačnost mirisnih nota mošusa

Objavljeno: 9.5.2024

Brzi pregled mirisnih nota u nekim od najpoznatijih parfema će uvijek iznova prepoznati poznati sastojak: mošus. Vjerovatno vam mošus nije nepoznat. Svojom senzualnom privlačnošću mošusne note imaju tendenciju da privlače poput magneta – da ne spominjemo beskrajne komplimente i pitanja: koji parfem nosite?

Upoznajte mošus, univerzalnu omiljenu mirisnu notu koja čini da parfem miriše tako dobro.

Saznajte više

Kako mošus miriše?

Zamislite miris toplog zagrljaja. Kremast, mekan, blag i ugodan - senzualni miris mošusa je tako očaravajući! To je i mirisna nota koja ima mnogo različitih interpretacija - od umirujuće topline do osvježavajućeg mirisa pamučne posteljine i mog ličnog favorita, pahuljastog prozračnog mirisa. Neki mošusi donose više drvenastih, zemljanih tonova ili nježnih tonova bobičastog voća. Ali jedna stvar koja im je zajednička je njihova suptilna priroda, što ih čini savršenim svakodnevnim mirisom.

Saznajte više

Čisti mošus je konačno stigao

Istorija mošusa nije tako umirujuća kao njegov miris. Da li ste znali da je u prošlosti prirodni miris mošusnog parfema dolazio iz spolnih žlijezda mužjaka mošusnog jelena (da, dobro ste pročitali!). Ne baš uzvišeno porijeklo ove popularne note mirisa je ono što mu daje ovaj primamljiv, gotovo prvobitni životinjski kvalitet mirisa. Srećom danas kreatori mirisa stvaraju sintetičke note mošusnih mirisa u laboratoriji – tako da možete uživati u svojim omiljenim mirisima, bez osjećaja krivice.
Za parfemsku vodu Whispers of Me, alhemija održivog mošusa sledeće generacije donosi sirove i transformativne moći neodoljivosti u miris. Senior parfimer Dora Baghriche (nos koji stoji iza mnogih parfema današnjice koji imaju opsesivne sledbenike) radila je sa prerađenim Sorbettolide® i recikliranim Helvetolide® kako bi donela paperjaste, kremaste, pa čak i sveže bobičaste aspekte.

Efekat druge kože

Dakle, šta mošus donosi mirisu, osim što evocira određenu nepoznanicu zbog kojeg miriše tako dobro – i da li uvijek posežete za bočicom da biste dobili dodatnu dozu? Moć mošusa leži u njegovoj sposobnosti da zamagli granice između onoga što je miris i onoga što ste vi. Poput prirodnog pojačivača mirisa kože, to je razlog zašto mošus miriše drugačije na svakome.
Volimo da ga zovemo efektom druge kože, jer se miris mošusa spaja sa toplinom vaše kože kako bi se stvorila senzualna dubina i tekstura u parfemu. I kao bazna nota, mošus se zadržava i zadržava na koži sa privlačnom bliskošću, dugo nakon što su ostale note nestale.
Da li ćete svoju senzualnost probuditi mirisom mošusa?

Da li ćete svoju senzualnost probuditi mirisom mošusa?

Naručite proizvode
Whispers Of Me parfemska voda
(0)
Whispers Of Me

Whispers Of Me parfemska voda

41,95 KM

64,00 KM

Kutak za inspiraciju

Pet ženstvenih cvjetnih mirisnih nota i priče o njima
Mirisi
Pet ženstvenih cvjetnih mirisnih nota i priče o njima

Elegantna ili razdragana, nježna ili brižna, senzualna ili strastvena, svaka žena ima svoj jedinstveni ženstveni buke.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR