Kako postići izgled vještačkih trepavica pomoću maskare?

Sviđa vam se izgled umjetnih trepavica, ali ste umorni od ljepila i pincete? Šta ako biste mogli uživati u dugim, raskošnim i uvijenim trepavicama, koristeći samo maskaru? Evo nekoliko savjeta kako da to ostvarite!

1. Uvijte trepavice!
Uvijači za trepavice  su možda i pomalo zaboravljeni trik, ali zaista može učiniti da vaše trepavice izgledaju nevjerovatno! Uz malo uvijanja, vaše prirodne trepavice će se u trenu moći usporediti s umjetnima. Upotrijebite uvijač koji imate ili investirajte u novi i uključite ga u svoju jutarnju rutinu.

Ako želite izvući maksimum, razdvojite postupak u tri faze. Počnite od korijena trepavica, zatim u sredini i završite na vrhovima. Svaki put držite punih deset sekundi. Dovršite izgled maskarom i uživat ćete u komplimentima koji vam stižu tokom cijelog dana!

2. Dosegnite svaku trepavicu 
Za potpuni izgled umjetnih trepavica, trebate biti sigurni da ste dosegnuli svaku trepavicu, iz svakog kuta. THE ONE False Lashes 360° savitljiva maskara  je dizajnirana upravo s ovim zadatkom. Jedinstvena četkica pomaže vam da dosegnete svaku trepavicu, pružajući vam klinički dokazan izgled trepavica od 360°.

3. Ne zaboravite na uglove!
Četkica THE ONE False Lashes 360° savitljive maskare ima i precizan vrh koji je posebno dizajniran da možete dosegnuti do uglova i dodati sloj više gdje god vam zatreba.

4. Dodatni sloj 
Jednom kada budete zadovoljni izgledom trepavica, možete nanijeti dodatne slojeve na gornje trepavice, vanjske uglove ili gdje god vam odgovara prema obliku vaših očiju. Glatka formulacija znači da možete uživati u izgledu bez grudica i ljuštenja.

I ne zaboravite: nakon što ste cijeli dan uživali u izgledu svojih trepavica, obavezno pravilno uklonite make-up prije odlaska na spavanje. Pravilna njega vaših trepavica je jedan od načina da im pomognete da budu duže i raskošnije, na prirodni način!