Nove trendseterice

Decenijama smo pratili profesionalne make-up artiste i kuće visoke mode za modnu inspiraciju. Ali, posljednjih nekoliko godina pojavila se nova grupa trendseterica. Beauty blogeri, vlogeri i Instagram zvijezde promovišu ono što uskoro postaju trendovi. Na koga biste trebali obratiti pažnju? Evo naše liste!

ZOELLA

Zoe Elizabeth Sugg, poznatija kao Zoella, je jedna od najpoznatijih vlogerki na svijetu. Sa dva YouTube kanala 15 miliona pratilaca, ona je neko na koga moramo računati. Poznata je po svojim beauty vodičima i dosjetljivoj veseloj ličnosti.

YouTube: https://www.youtube.com/user/zoella280390
Instagram: https://www.instagram.com/zoella/

MICHELLE PHAN
Amerikanka azijskog porijekla, Michelle Phan, bila je jedna od prvih beauty vlogerki na Youtube-u. od 2007. godine njeni video vodiči su pregledani preko 1 bilion puta. Iza sebe ima briljantnu karijeru u digitalnim medijima, a suosnivačica je ipsy i ICON. Pratite njene prelijepe beauty savjete i vodiče.

YouTube: https://www.youtube.com/user/MichellePhan
Instagram: https://www.instagram.com/michellephan/

LISA ELDRIDGE
Lisa Eldridge je britanski make-up artist brojnih zvijezda i radila je s mnogim poznatim. Ipak ima vremena da podijeli svoje ogromno znanje sa širim masama. Uz pomoć svog velikog znanja, uspijeva nekad komplikovane trikove prikazati na jednostavan i razumljiv način.

YouTube: https://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom
Instagram: https://www.instagram.com/lisaeldridgemakeup/

KANDEE JOHNSON
Šarena Amerikanka Kandee Johnson je brzo postala popularna i skoro planetarno poznata po svojim zapanjujućim make-up transformacijama. Ali, ona također dijeli i beauty savjete i vodiče. Ovo je odličan kanal za one kojima treba inspiracija ili se samo želite zabaviti.

YouTube: https://www.youtube.com/user/kandeejohnson
Instagram: https://www.instagram.com/kandeejohnson/

IT’S MY RAYE RAYE
Raye Boyce je beauty i modni bloger iz New Yorka. Sa super inspirativnim make-up vodičima, nije čudo da ima skoro 70 miliona pregleda na Youtubeu. Ali, posjeduje i odličan Instagram nalog sa prijedlozima izgleda za svaki dan.

YouTube: https://www.youtube.com/user/ItsMyRayeRaye
Instagram: https://www.instagram.com/itsmyrayeraye/

DALALID

Dalal Al Doub je jedna od najvećih beauty persona na Srednjem Istoku. Njen Instagram nalog ima 1,9 miliona pratilaca a Youtube kanal preko 20 miliona pregleda. Pratite njen rad za savjete besprijekornog make-upa i prelijepe izglede.

YouTube: https://www.youtube.com/user/dalalid
Instagram: https://www.instagram.com/dalalid/

YUYA
16 miliona pratilaca ne mogu da griješe - Mariand Castrejon, poznatija i pod imenom Yuya je danas jedna od najzgodnijih beauty vlogerki. Meksička Youtube zvijezda je također jako popularna na Instagramu i Twitteru, gdje dijeli detalje iz svog života, „uradi sam“ vještine i najbolje beauty savjete.

YouTube: https://www.youtube.com/user/lady16makeup
Instagram: https://www.instagram.com/yuyacst/

FARAH DHUKAI

Sigurno ste već vidjeli kućne savjete ove Instagram zvijezde u svojim internet novostima. Brzo je stekla popularnost o čemu svjedoči njen YouTube nalog. S više od 100 miliona pregleda, njeni vodiči se šire munjevitom brzinom.

YouTube: https://www.youtube.com/user/farahdhukai
Instagram: https://www.instagram.com/farahdhukai/


Tekst: Fotograf: Getty Images