Kako postići viralni make-up izgled u stilu male sirene

"Morska sirena" (Mermaidcore) je najnoviji ljetni trend koji je osvojio svijet ljepote – vrijeme je da ga isprobate i prepustite se magiji. Sa kombinacijom mistične ljepote i naglascima inspirisanim okeanom, naš vodič u 5 koraka će vam omogućiti da izgledate i osjećate se poput prave morske boginje.

Od manikira inspirisanog Barbie do nježnog grunge make-upa inspirisanog Wednesday, nije tajna da mediji imaju veliki uticaj na naše beauty odabire. Najnoviji modni talas? #Mermaidcore – ljetni trend koji je napravio sjajnu senzaciju u stvarnom životu nakon premijere novog filma Mala sirena. Uz simfoniju ljetnih talasa, plaže, "staklene kože" i sjaja bisera, ljepota u stilu morske sirene oživjela je i izvan ekrana. Zaronimo u nju!

Korak 1: Staklena koža morske sirene
"Morska sirena" Mermaidcore čini blistavi sjaja nalik staklu koji omogućava da vaša koža zablista. Preskočite teške podloge i umjesto toga koristite lagane tonirane kreme ili BB kreme kako biste ujednačili ton vaše kože. Pomiješajte ga s Illuskin reflektirajućim tekućim highlighterom kako biste stvorili sjajni efekat na vašim jagodicama. Upotpunite svoj izgled morske sirene vodootpornom maskarom koja će izdržati vodene avanture i hidratantnim uljem za usne kako biste postigli efekt već vlažnih usana.

 

Korak 2: Sjajni nokti, ulje za usne i oči s efektom bisera 
Sjajna estetika visokog sjaja je nesumnjivo najveći trend ovog ljeta! Istaknite svoje nokte pastelnim bojama sa hromiranom ili sjajnom završnicom ili eksperimentišite s noktima u stilu mlijeka za kupke koji oponašaju pjenaste valove mora. Za zadivljujući pogled, odlučite se za biserna sjenila u okeansko plavoj boji, zelenoj boji morske pjene ili ljubičastoj boji riblje ljuske kako biste dočarali eteričnu, podvodnu privlačnost.

Korak 3: Viralni valovi morske sirene
Kako biste bez napora postigli valoviti izgled kose poput morskih valova, nanesite sprej s morskom soli na svoju kosu i pustite da se osuši na zraku. Morska sol kosu može jako isušiti, zato ne zaboravite njegovati vaše vlasište s novim DUOLOGI Anti-Flake Purifying pilingom za vlasište. Želite li više naglasiti svoje valove? Umjesto toga koristite peglu za kosu! Zaštitite vašu kosu s sprejom za zaštitu kose od toplote, podijelite je na pramenove i svaki dio zavrnite od lica prema vani dok ga stežete peglom. Promijenite smjer prilikom svakog uvijanja, a kao završni korak nanesite lak za kosu za dodatno učvršćivanje.

 

Korak 4: Mirisi inspirisani morem 
Ljetni miris koji odaberete također može igrati ulogu u stvaranju savršenog ljetnog raspoloženja. Potražite osnažujuće parfeme, mirisne sprejeve za tijelo i kosu koji imaju vodene note morske soli, s podtonovima kokosa ili citrusa. Mirisi kao što su Nordic Waters i Wake Up Feel Good odmah će vas odvesti na more i pojačati vaš šarm sirene.

Korak 5: Proizvodi sa zaštitnim faktorom
"Morska sirena" Mermaidcore je zabavan ljetni trend, ali o zaštiti od sunca nema pregovaranja. Obavezno uključite ZF proizvode u svoju rutinu kako biste zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka. Potražite kremu za sunčanje širokog spektra s najmanje ZF 30 i nanesite je na sva izložena područja tijela. Odaberite i kozmetičke proizvode kao što su balzami za usne, hidratantne kreme, pa čak i sprejevi za kosu koji sadrže ZF kako biste zaštitili svoje usne, lice i bezbrižne valove poput sirene.

Tekst: