Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu
Oriflame je uvijek bio strastveno posvećen ostvarivanju snova. Iako je to dio naše poslovne filozofije, ta posvećenost se proteže i kroz humanitarni rad koji obavljamo – i koji smo obavljali od osnivanja davne 1967.

Iskreno vjerujemo da podržavajući najranjivije u našem društvu – djecu i mlade žene – pružamo im priliku da pretvore snove u stvarnost. Naša posvećenost pomaganju drugima da ostvare svoje snove nije samo naš vodeći princip u društvenom angažmanu nego je i u skladu s našim poslovnim modelom.

Kako bi ostvarili naš puni potencijal odlučili smo da sav naš društveni angažman okupimo na jednom mjestu – u Oriflame fondaciji. Tu radimo sa NVO i humanitarnim oragnizacijama, koje ne samo da vode uspješne programe edukacije nego i podržavaju naše ciljeve  i vrijednosti. Ovo uključuje Svjetsku fondaciju za pomoć djeci i SOS dječija sela, dvije globalne organizacije s kojima ponosno surađujemo.

 

Svjetska fondacija za pomoć djeci

Svako dijete ima pravo na djetinjstvo, na sigurnost, na radost, na igru i znatiželju u vezi života. Svako dijete ima pravo na odrastanje, te društveni i intelektualni razvoj ali u današnje vrijeme  previše je djece na svijetu lišeno ovih najosnovnijih prava. Svjetska fondacija za pomoć djeci, koju je osnovala švedska kraljica Silvija i čiji je suosnivač Oriflame kompanija, pomaže najugroženijoj djeci širom svijeta. Putem te organizacije pomažemo djeci čitavog svijeta kojima je najpotrebnija pomoć: djeci na ulici, seksualno zlostavljanoj djeci i djeci u institucijama.

Posjetite naše partnere na www.thankyou.org!

SOS dječija sela

SOS dječija sela su posvećena dugoročnoj brizi, unutar porodice, o djeci koja ne mogu odrastati sa svojim biološkim roditeljima. Danas, kao i prije 60 godina na svom početku, misija ostaje ista: svako dijete zaslužuje porodicu, svako dijete odrasta uz ljubav i svako dijete odrasta uz poštovanje.