Skip to main content Skip to main menu Skip to search
0 proizvod(a) u košarici
  1. Početna
  2. Ko smo mi
  3. Društveni angažman

Društveni angažman

Oriflame je uvijek bio strastveno posvećen ostvarivanju snova. Iako je to dio naše poslovne filozofije, ta posvećenost se proteže i kroz humanitarni rad koji obavljamo – i koji smo obavljali od osnivanja davne 1967.

Iskreno vjerujemo da podržavajući najranjivije u našem društvu – djecu i mlade žene – pružamo im priliku da pretvore snove u stvarnost. Naša posvećenost pomaganju drugima da ostvare svoje snove nije samo naš vodeći princip u društvenom angažmanu nego je i u skladu s našim poslovnim modelom.

Kako bi ostvarili naš puni potencijal odlučili smo da sav naš društveni angažman okupimo na jednom mjestu – u Oriflame fondaciji. Tu radimo sa NVO i humanitarnim oragnizacijama, koje ne samo da vode uspješne programe edukacije nego i podržavaju naše ciljeve  i vrijednosti. Ovo uključuje Svjetsku fondaciju za pomoć djeci i SOS dječija sela, dvije globalne organizacije s kojima ponosno surađujemo.

 

Svjetska fondacija za pomoć djeci

Svako dijete ima pravo na djetinjstvo, na sigurnost, na radost, na igru i znatiželju u vezi života. Svako dijete ima pravo na odrastanje, te društveni i intelektualni razvoj ali u današnje vrijeme  previše je djece na svijetu lišeno ovih najosnovnijih prava. Svjetska fondacija za pomoć djeci, koju je osnovala švedska kraljica Silvija i čiji je suosnivač Oriflame kompanija, pomaže najugroženijoj djeci širom svijeta. Putem te organizacije pomažemo djeci čitavog svijeta kojima je najpotrebnija pomoć: djeci na ulici, seksualno zlostavljanoj djeci i djeci u institucijama.

Posjetite naše partnere na www.thankyou.org!

SOS dječija sela

SOS dječija sela su posvećena dugoročnoj brizi, unutar porodice, o djeci koja ne mogu odrastati sa svojim biološkim roditeljima. Danas, kao i prije 60 godina na svom početku, misija ostaje ista: svako dijete zaslužuje porodicu, svako dijete odrasta uz ljubav i svako dijete odrasta uz poštovanje.