Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu

Drugačija kompanija

Sve je počelo 1967. u maloj dvosobnoj kancelariji u centru Stockholma. Braća Jonas i Robert af Jochnick, i njihov prijatelj, Bengt Hellsten, sjeli su i razgovarali o svojim snovima. Htjeli su da osnuju drugačiju kompaniju, koja nudi drugačije proizvode. Osmislili su ideju da pružaju ljudima priliku da koriste visokokvalitetne kozmetičke proizvode, inspirisane švedskom prirodom. Tada ovo nije bio recept za uspjeh – naročito ne u Švedskoj. Ali ovaj razgovor označio je početak nevjerovatnog putovanja koje nastavlja da inspiriše i nakon više od 50 godina. Danas je Oriflame prisutan u preko 60 zemalja i broji preko 3 miliona nezavisnih Konsultanata za ljepotu koji dijele, promovišu i prodaju naše kozmetičke i wellness proizvode.


Najvažniji trenuci

1967. - Prva linija proizvoda

Incijalno su kreirane kreme za lice, ruž i maskara, a svi proizvodi za njegu kože bili su bazirani na biljnim ekstraktima iz Švedske. Naši osnivači insistirali su da se proizvodi ne testiraju na životinjama, što je u tadašnje vrijeme bila prava rijetkost.

1970. - Inovativne prodajne metode

Umjesto kućnih prezentacija, pokušali smo nove načine prodaje i više se fokusirali na katalog i razgovor jedan-na-jedan. U avgustu 1970, odštampan je naš prvi katalog u ukupno 1000 primjeraka.

1970. - Lansiranje Tender Care

Prvobitno prodavana kao krema za područje oko očiju, Tender Care je ubrzo postao popularan zbog svojih fantastičnih prednosti za umirenje i  njegu suhe kože. Ovo je naš najprodavaniji proizvod, sa preko 40 miliona prodatih komada!

1982. - Londonska berza

Oriflame postaje dio Londonske berze kao prva strana kompanija od II. svjetskog rata.

1997 - Lansiranje Oriflame.com

Lansirana je prva globalna Oriflame web-stranica.

1999. - Svjetska fondacija za pomoć djeci

Kroz Svjetsku fondaciju za pomoć djeci, čiji suosnivači su švedska kraljica Silvija i Oriflame kompanija, radimo na podizanju svjesti o ugroženosti djece širom svijeta, naročito djevojčica.

2008. - Otvoren Centar za istraživanje i razvoj

Lansiranje našeg modernog Centra za istraživanje i razvoj uključilo je i posebno odjeljenje za klinička testiranja, Oriderm, gdje se naši proizvodi testiraju na ljudima da bi se saznali pravi rezultati.

2009. - Otvaranje Instituta za istraživanje kože  

Naši vodeći stručnjaci u Stockholmu počeli su rad na projektima istraživanja, sa ciljem kreiranja inovativnih i jedinstvenih Oriflame proizvoda za njegu kože.

2011. - Lansiranje Ecobeauty linije

Prirodna, etička i odgovorna prema okolini – Oriflame linija Ecobeauty. Kada je lansirana, bila je prva globalna linija kozmetičkih proizvoda koja se udružila sa četiri nezavisne svjetske organizacije za održivost i ekološku odgovornost – Fairtrade, Ecocert, Vegan Society i Forest Stewardship Council (FSC).

2015. - Lansiranje NovAge linije

Naša najveća inovacija u njezi kože sadrži Aspartolift, revolucionarnu i patentiranu tehnologiju koja klinički dokazano vraća koži elastičnost.

2017. - Proslava 50-godišnjice

Oriflame kompanija proslavlja pola vijeka postojanja i sa radošću očekuje narednih 50.