Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu

Kako mogu da prijavim reklamaciju?

Kako mogu prijaviti reklamaciju/povrat proizvoda?

Korak 1: Prijavite reklamaciju na našoj web stranici

Prijavite se na našu web stranicu a zatim idite na polje NARUČIVANJE/REKLAMACIJE i ponovo na REKLAMACIJE. Odaberite odgovarajući broj fakture zatim željenu opciju za prijavu reklamacije i jednostavno pratite dalja uputstva. U ovom procesu bit će zatražene određene dodatne infomacije kako bi reklamacija bila adekvatno prijavljena. Nakon što uspješno prijavite odabrani tip reklamacije, korisnički servis će vašu reklamaciju pregledati i obraditi u najkraćem roku.

 • Ako želite da prijavite da ste dobili oštećen proizvod:

  Ne zaboravite da priložite fotografiju oštećenog proizvoda jer se u većini slučajeva zahtjev može obraditi samo na osnovu fotografije i nije potrebno da na adresu Kompanije šaljete oštećeni proizvod.

  Kompanija će odlučiti da li je potrebno vratiti oštećeni proizvod na uvid

 • Ako želite da prijavite nedostatak proizvoda u paketu:

  Prilikom podnošenja ove vrste reklamacija imate mogućnost odabira da li će Vam proizvod biti poslan u posebnoj narudžbi ili dodan u prvoj sledećoj. Također, možete odustati i ako Vam proizvod više nije potreban, zatražiti povrat sredstava ukoliko je račun već plaćen ili umanjenje računa ukoliko račun tek treba uplatiti.

 • Ako proizvod ne ispunjava Vaša očekivanja:

  U ovom slučaju uvijek možete izvršiti povrat proizvoda u roku od 14 dana od datuma prijema paketa.

  Neophodno je da proizvodi budu neoštećeni i u ispravnom i originalnom pakovanju bez vidljivih oštećenja. Troškove za povrat proizvoda u ovom slučaju snosi kupac.

 • Ako želite da prijavite neželjenu reakciju na proizvod:

Neželjenu reakciju na proizvod možete prijaviti popunjavanjem upitnika koji se nalazi u odeljku NARUČIVANJE-REKLAMACIJE - Upitnik o neželjenim reakcijama.

 

Korak 2: Ako potvrdimo da je potrebno da nam vratite proizvod, molimo Vas pripremite ga i pošaljite na donju adresu. Potrebno je da proizvod bude zatvoren, upakovan u kutiju i poslat na adresu:

Oriflame kozmetika BH d.o.o.

Dolina 11

71 000 Sarajevo

 

Troškovi vraćanja proizvoda idu na teret kupca osim u slučaju da je u pitanju greška Kompanije kada troškove za slanje proizvoda snosi Oriflame.

Korak 3: Povrat novca

U slučaju da je potrebno uraditi povrat sredstava, novac može biti uplaćen na Vaš tekući račun ili se navedeni iznos može staviti u pretplatu kako bi se iskoristio kao umanjenje na sljedećoj narudžbi.

* Ako ste proizvod kupili preko registrovanog Brend partnera, savjetujemo Vam da ga kontaktirate jer će Vaša reklamacija biti dalje obrađena preko te osobe.

Rok za podnošenje reklamacije

Vrsta reklamacije:

14 dana

- odustajanje od kupovine

- Nedostatak proizvoda – pogrešno isporučen proizvod

- Zamjena proizvoda

30 dana

- Povrat proizvoda pod jedinstvenom garancijom zadovoljstva kvalitetom

2 godine

- reklamacija na kvalitet elektronskih uređaja – Oriflame je odgovoran po garanciji o kvalitetu proizvoda da, ukoliko se uoči kvar na proizvodu, isti prijavi u roku od 2 godine od datuma isporuke. Reklamaciju treba prijaviti što prije, ali najkasnije godinu dana od datuma otkrivanja kvara.

Što je prije moguće

- Alergijska reakcija – čim se problem primijeti