Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu

Naučni temelji

NovAge je rezultat Age ReflectTM-a, jedinstvene znanstvene studije o starenju kože koju je proveo Oriflame. AgeReflect ™ omogućava njegu kože prevazilazeći tradicionalne pretpostavke starenja kože kako bi dublje razumjeli koji znakovi stvarno utječu na percepciju starosne dobi. Ne samo da žene imaju različite boje tena, već se i njihove potrebe za njegovanjem kože znatno razlikuju tokom cijelog života. Vanjski faktori, kao što su klima i vremenske prilike, kao i način života, doprinose do 80% ključnim znacima starenja. Jednostavno ne postoji rješenje "univerzalni lijek". AgeReflect ™ studija nam je pomogla da shvatimo tačno kako vaša koža govori drugačiju priču nego vaše godine.

Naši naučnici proučavali su lica skoro hiljadu žena u našoj jedinstvenoj AgeReflect ™ studiji, koju su potvrdili vrhunski stručnjaci za njegu kože i nezavisni panel za pregled. Naučnici su identifikovali znakove koji vam dodaju najviše godina, jer nije važno kada ste rođeni, već kako izgleda vaša koža. Na sreću, možete ciljano uticati na specifične probleme kože koji doprinose percepciji godina, s obzirom na to da izgled kože najviše utiče na percepciju starosti i da je put ka starenju svake žene drugačiji.

Mapiranjem i analizom 23 osobine lica različitih žena u AgeReflect ™ studiji, naši naučnici su identificirali 12 znakova koji su zaista važni - znakovi koji imaju najveći utjecaj na vašu percepciju uzrasta, bez obzira ko ste. To su znakovi na koje NovAge ciljano djeluje. NovAge je prilagođeni sistem ciljane njege kože, dizajniran da zadovolji vaše promjenjive potrebe na vašem ličnom putu starenja kože, sa klinički dokazanim efektima i djelovanjem na najvažnije znakove.

Oriflame je stekao veliko znanje zahvaljujući znanstvenoj studiji AgeReflect ™ i svojim laboratorijima u Institutu za istraživanje kože Oriflame-a.

Izazov za naučnike je bio jednostavan: Stvoriti moćna i relevantna rješenja koja pomažu ženama da postignu mladalački izgled kože. Naši naučnici su istraživali i razvili formule za stvaranje kolekcija koje klinički dokazano mogu postići moćne rezultate. Ekstrakti matičnih stanica prirodnih biljki i napredne tehnologije znače da NovAge kolekcije postižu nevjerovatne rezultate, tačno kada i gdje su potrebni, i tako znatno utieču na znakove starenja blagovremeno.