Wellosophy
Početna

Mapiranje lica: šta nam promjene na koži pokušavaju reći?

Objavljeno: 28.3.2024 | Author: Oriflame

Promjene na koži vam se događaju uvijek na istom dijelu lica, iznova i iznova? Prema drevnoj kineskoj tradiciji mapiranja lica, mjesta na kojima se pojavljuju promjene u izravnoj su vezi sa zdravljem vašeg organizma. Tako da te dosadne promjene koje se pojavljuju na vašoj bradi mogu biti pokazatelj da je zapravo vašim bubrezima potrebna pomoć – evo šta sve mogu značiti promjene na licu.

Čelo

Entuzijasti mapiranja lica vjeruju da čelo pokazuje u kakvom stanju se nalaze vaš živčani i probavni sustav. Bubuljice na čelu su tipični indikatori stresa, zato se prepustite nekim opuštajućim vježbama kao što su joga ili meditacija. Kako biste pomogli probavnom sustavu, pijte dovoljne količine vode, a prehranu obogatite integralnim žitaricama, voćem i povrćem.

Područje između obrva

Ako se problemi na koži javljaju na sredini čela, u području između obrva, postoji mogućnost neravnoteže u vašim bubrezima, želucu ili jetri. Smanjite unos alkoholnih pića, jake hrane i pušenje, jer upravo ove navike opterećuju navedene organe. I provjerite toleranciju vašeg organizma na mliječne proizvode i žitarice.

Nos

Stručnjaci vjeruju da je nos odraz stanja respiratornog sustava, prvenstveno pluća i srca. Provjerite pritisak i pređite na hranu s niskim nivoom šećera ako vam se akne pojavljuju na ovom području. Meso, kafu, alkohol i začinjenu hranu zamijenite lakšim varijantama.

Desni obraz

Kineska medicina često različito gleda na lijevu i desnu stranu tijela. Ukoliko se bubuljice pojavljuju na vašem desnom obrazu, moguće je da je vašim plućima potrebna pomoć. Redovne kardio i vježbe disanja mogu ojačati pluća. Prestanak pušenja se podrazumijeva! Desni obraz je povezan s unosom šećera pa se pokušajte oduprijeti kolačima i ostalim slatkišima.

Lijevi obraz

Lijevi obraz povezan je s vašom jetrom, zato izbjegavajte alkohol i masnu hranu ako ovdje imate bubuljice - zdrava prehrana i način života pomoći će vašoj jetri da dobro obavlja svoj posao.

Obrazi blizu nosnica

Problemi u ovom području mogu upućivati ​​na neravnotežu tankog crijeva. Izbjegavajte vrlo hladna pića i vodite dnevnik prehrane kako biste mogli eliminisati okidače pogoršanja.

Brada

Vaša slezena, probavni sistem ili bubrezi mogu biti krivci za ove probleme s kožom, zato se pobrinite da vaša prehrana bude zdrava i vaš stil života aktivan. Mrlje na vašoj bradi mogu ukazivati ​​na hormonalnu neravnotežu, posebno kada se pojave blizu menstruacije – posjetite dermatologa kako bi vas mogao savjetovati o liječenju.

Linija čeljusti

Nesavršenosti na ovom području mogu biti povezane s vašim probavnim sistemom i debelim crijevom, zato biste trebali jesti hranu bogatu vlaknima i piti puno vode. Mogu se povezati i s problemima sa zubima, zato trebate dobro brinuti o svojim zubima. Konačno, mogu biti povezane i s vašim hormonima - posjetite dermatologa ako problem potraje.

Savjet Oriflame stručnjaka za njegu kože

“Osim zdravog načina života, rutina njege kože koja je usmjerena na vaše specifične izazove kože ključan je način da održite svoju kožu zdravom. Održavanje mobitela i kistova za make-up čistima, izbjegavanje dodirivanja lica i nanošenje proizvoda za njegu kože isključivo čistim rukama može biti brzo rješenje za umanjivanje nesavršenosti na obrazima. A ako iznenada dobijete bubuljice, provjerite da to nije reakcija na neki od vaših proizvoda - to može biti prilično uobičajeno. Oni koji dugo pate od akni uvijek bi trebali potražiti pomoć dermatologa koji će im moći pomoći u liječenju korijena problema.”

Kutak za inspiraciju

4 koraka do zdravijih kostiju
Wellosophy
4 koraka do zdravijih kostiju

Jeste li znali da, kada navršite 30 godina, vaše kosti polako gube gustoću i povećava se rizik od razvoja krhkih kostiju kasnije u životu? Umanjite taj rizik poduzimanjem 4 jednostavna koraka za izgradnju i održavanje snažnih, zdravih kostiju!

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR