Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu
0 proizvod(a) u košarici
Bodovi koje možete iskoristiti u

#beautifulchange

Koraci ka promjeni

Prisustvom na preko 60 tržišta, sa preko 6000 zaposlenih i 3 miliona nezavisnih Konsultanata za ljepotu, naše brojne inicijative imaju ogroman uticaj i domet. Ovo su samo neke od inicijativa koje smo pokrenuli da poboljšamo uticaj na planetu i ostvarimo prelijepu promjenu.

Naša EcoBeauty linija

Svi naši EcoBeauty proizvodi su prirodnog ili certifikovanog organskog porijekla, ne sadrže silikone, mineralna ulja ili sintetičke mirise. Dodatno, EcoBeauty krema za lice i krema za područje oko očiju imaju i Fairtrade® certifikat. EcoBeauty čini mnogo više od dobrog za vašu kožu – ona mijenja živote. U poljoprivrednim zajednicama odakle uzimamo kokosovo ulje, dio doprinosa ide na obuke za biodiverzitet, organski uzgoj i rukovođenje prirodnim resursima, kao i jačanje položaja žena.

Mikrogranule

Koristimo samo biorazgradive, prirodne granule u svim našim proizvodima za piling kože. Zašto? Jer cijenimo bezbjednu, čistu vodu koja je dobra za vaše zdravlje i okolinu.

 

Solarni paneli i LEED zlatni certifikat

Naša Wellness fabrika u Rurkiju u Indiji ima solarne panele na krovu i napaja se sunčevom energijom da bi smanjila potrošnju struje. Zahvaljujući pametnoj implementaciji rješenja koja se fokusiraju na čuvanje energije i kreiranje zdravog i ekološki osvještenog radnog mjesta, naša Wellness fabrika dobila je zlatni certifikat LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design).

Za zelenije sutra

2017. godine 97% papira za naše kataloge dolazilo je iz potvrđenih šumskih izvora i spriječili smo da 99% našeg proizvodnog otpada završi na zelenim površinama. Od 2018, 200% struje koju koristimo širom svijeta dolazi iz obnovljivih izvora.