Zašto koristiti ulje za čišćenje kože?

Uklanja nečistoće i odčepljuje pore

Ulje za čišćenje lice uklanja nečistoće na bazi ulja - čak i ZF, vodootporni make-up, čestice zagađenja i suvišnu masnoću, koje proizvodi za čišćenje lica na bazi vode ne mogu učinkovito očistiti. Ostaci make-upa i druge masne nečistoće dovode do začepljenih pora i pojave nesavršenosti na koži. Za intenzivniji efekat čišćenja, poslije toga možete koristiti vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje kože, koje će poboljšati apsorpciju seruma i ostaviti kožu još više hidratiziranom.

Tehnologija: formulisano s kombinacijom ulja, uključujući prirodno ulje noćurka.

Šta je duplo čišćenje?

Metod duplog čišćenja podrazumijeva najprije čišćenje lica sredstvom za čišćenje na bazi ulja, a zatim sa sredstvom za čišćenje na bazi vode. Čišćenje uljem je važan prvi korak, jer masne nečistoće značajno doprinose pojavi začepljenih pora i nepravilnosti na koži. Sredstvo za čišćenje na bazi vode će nakon toga očistiti sve nečistoće na bazi vode, kao što su znoj ili mrtve ćelije, nakon čega će koži biti puno lakše da efekasnije upije serume i kreme.

Čišćenje uljem
Čišćenje uljem je obično nježnije od drugih sredstava za čišćenje lica, koji mogu sadržavati grube sastojke zbog kojih koža ostaje bez prirodne masnoće.
Čišćenje uljem
Čišćenje uljem je obično nježnije od drugih sredstava za čišćenje lica, koji mogu sadržavati grube sastojke zbog kojih koža ostaje bez prirodne masnoće.

Način upotrebe

  • Istisnite količinu jedne do dvije pumpice ulja za čišćenje na dlan. Nanesite na suhu kožu.
  • Pređite sredstvom preko lica i nježno umasirajte. Ako vam je koža masnija na T-zoni, fokusirajte se na ovom području.
  • Pokvasite ruke i umasirajte ulje u kožu dok se ne pretvori u mliječni losion.
  • Isperite čistom, toplom vodom.
  • Koristite ujutro i navečer. Za duplo čišćenje, možete kasnije koristiti vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje kože.