Idi na glavni sadržaj Idi na glavni izbornik Idi na pretragu

Održivost

Naša dugoročna vizija u Oriflameu jeste ta da postanemo u potpunosti održiva kompanija. Ovo znači da živimo unutar ograničenja naše planete, poštivajući naš okoliš i doprinoseći razvoju pravičnog društva u kojem svako ima priliku za napredovanjem.

Ovo je razlog zašto, kada razvijamo naše proizvode, uvijek težimo da koristimo prirodne sastojke koji su uskladu s našom pollitikom prema okolišu i nisu štetni po isti.  Mi smo jedna od prvih kompanija koja koristi ekstrakte biljaka u proizvodima za njegu kože i uvijek pokušavamo da optimiziramo upotrebu sastojaka iz obnovljivih izvora biljaka.

Iako je već dosta toga urađeno, mi u Oriflame kompaniji priznajemo da je ovo dugotrajan proces i da ima još dosta toga za uraditi. Zato smo u 2013. Odlučili da implamentiramo novu strategiju održivost kako bi definisali 3 ključna područja kojima smo posvećeni i na koje smo fokusirani.

Unaprijediti živote ljudi

Stvarati prilike koje će poboljšati živote ljudi – za Oriflame konsultante i potrošače, uposlenike i dobavljače, ali i u širem značenju putem aktivnog učešća u humanitarnim akcijama i aktivnostima unutar zajednice.

Odgovorni proizvodi

Donijeti zajedno ljepotu i blagostanje kroz naše odgovorne kolekcije proizvoda tako što ćemo nastaviti razvijati proizvode koji ispunjavaju najviše standarde socijalnih, etičkih i ekoloških kriterija.

Održivost okoliša

Poticati održivost okoliša, ne samo kroz naše aktivnosti nego kroz cijeli proizvodni process. Područja na koja smo fokusirani uključuju korištenje sastojaka iz održivih izvora gdje god je to moguće, smanjenje emisije štetnih materijala u zraku i vodi i smanjenje stvaranja ukupne količine otpada.

Ecobeauty Video

U Oriflame kompaniji poduzimamo važne korake kako bi postali još više ekološki svjesni. Naša Ecobeauty studija slučaja vas void na inspirativno putovanje koje će vam pokazati kako stvaramo proizvode. Jednostavno kliknite video i pogledajte!